Povestea Paradis

Puterea unui vis – Paradis!

 

…Zice-se ca poveștile încep cu A fost odată ca niciodată …așa e vorba, din moși strămoși, cum că poarta lui a fost odată…te îndeamnă să îți întemeiezi o nouă lume o dată cu citirea fiecărei slove. Să pășești și să ai  încredere în cel ce a creat din cuvinte, vis și magie o poveste!

Ei bine da…a fost o dată ca niciodată  un om pe care Dumnezeu îl iubea nespus de mult. Atât de mult încât îi oferise un dar neprețuit – acela de a dărui semenilor săi armonie, înțelepciune – izvorâtă deopotrivă din cunoaștere și intuiție- stropi de frumoasă zburdălnicie, dorința de a lăsa peste ani frumoase aduceri aminte oamenilor pe care i-a cunoscut, dar și puterea de a visa și curajul de a-și împlini visurile!

Și, la vremea cuvenită, a  început povestea…Într-un loc nu mic, dar nici mare, pregătit însă să-i primească pe toți cei ce trecându-i pragul se vor fi simțit acasă. Povestea trebuie că nu a început de dragul poveștilor… a-nceput de dragul copilăriei, din dragoste pentru lumea jocului  serios și din dorința de a face educație cu dragoste.

În drumul spre desăvârșire, prin multe încercări le-a fost dat să treacă personajelor de poveste, copii și dascăli deopotrivă. Dar toate cu bine le trecură, fiindcă nu exista zi în care să nu se bucure de zâmbetul tainic al copilăriei și de stropii de magie pe care o dată dascălii îi revărsau asupra copilașilor lor, îi primeau  înapoi sub forma stropilor de lumină, din care izvorau nemaiîntâlnite idei și visuri.

Și iată așa, cu încredere și profesionalism, cu magie și vis,  a început să prindă rădacini temeinice Copacul Paradis. Iar rădăcinile fiindu-i temeinice, reușeau frunzulițele copacului –  preschimbate în vesele chipuri de copii – să trăiască experiențe într-un an, cât alții în zece!

Experiențele acestea se vor preschimba peste ani în izvorul la care fiecare dintre copii se va  întoarce.

Întorcerea se face, știm bine,  prin cele mai dragi aduceri aminte și, negreșit,  amintirile copilăriei din Paradis vor fi despre creativitate,  despre               dragul   nesfârșit de jocul serios, despre curajul de a crede și a  reuși, despre bucuria de a descoperi că ideea fiecăruia ar putea fi cea mai bună, despre surprinderea că ai fost pregătit să te descurci atât de bine în situații reale de viață.

Când îți vei dori  ceva cu adevărat, întreg Universul îți va da puterea și energia de a-ți împlini visul! Noi vrem să-ți dăruim încrederea că poți să reușești și astfel, copile drag, visul tău va ajunge sus, sus de tot – lângă soare! Fiindcă se va împlini!

După 10 ani mai frumoși decât în cele mai îndrăznețe visuri, povestea merge mai departe, mai întâi de toate cu Dăruire pentru Excelență!